Je pup en kind(eren) samen laten opgroeien

Heb je jonge kinderen en komt er een jonge pup in huis? Zorg voor een fijne en veilige start voor kind en puppy.

Voor gezinnen die een jonge pup in huis hebben, of waar er binnenkort eentje komt, is er het Puppy Kracht Gezin programma. Met dit programma realiseren we in vier stappen een fijne en veilige start met de pup en de kinderen en kunnen we mogelijke problemen voorkomen. 

Het Puppy Kracht Gezin programma is geschikt voor ouders, grootouders, oppasouders en alle andere mensen die regelmatig kinderen en honden in huis hebben.  

Nieuwsgierig? Boek dan nu een vrijblijvend kennismakingsgesprek om jouw situatie en de mogelijkheden te bespreken of scroll nog even naar beneden.

*TIP* Voor mensen die liever zelfstandig aan de slag gaan zijn er ook volledig online trainingen. Kijk eens bij 'Online aanbod' in het menu bovenaan de pagina.

opvoeding
& gedrag

Puppy Kracht Gezin

Reikhalzend kijken jij en je gezin uit naar de komst van jullie puppy. Maar heb je er al over nagedacht hoe jij je kinderen en je pup gaat helpen om elkaar op een veilige en leuke manier te leren kennen? Hoe zorg je dat die snelgroeiende pup en je kinderen elkaar gaan begrijpen, zodat je de risico’s op toekomstige bijtincidenten minimaliseert? 

Samen creëren we een veilige, maar leuke start voor het hele gezin; pup, kind(eren) en ouders! 
De basis daarvoor wordt gevormd door het opbouwen van vertrouwen en samenwerking tussen jullie en de jonge hond. Daarom combineren we basisoefeningen op het gebied van gehoorzaamheid met leuke samenwerkingsoefeningen en bouwen jullie zodoende aan het wederzijdse vertrouwen. Dit is de eerste stap, van de vier, in het Puppy Kracht Gezin programma.

 

Stap 1

Leer op een leuke en makkelijke manier je puppy begeleiden tijdens het opgroeien tot fijne, stabiele, huisgenoot.

Daarnaast zit het programma vol oefeningen en spel voor kinderen. Zij leren daardoor spelenderwijs hoe zij op een veilige manier plezier met de hond kunnen maken. Maar ze leren ook wanneer er even niet met de hond gespeeld of geknuffeld kan worden en welke activiteiten ze op zo’n moment dan juist wél kunnen ondernemen. Als ouder leer je bovendien stress signalen van je hond herkennen, zodat je daar tijdig op kunt anticiperen en mogelijke incidenten kunt voorkomen.  

Stap 2

Ontdek hoe veiligheid, rust en plezier met je puppy en kind samengaan.

Stap 3

Leer je puppy lezen: word je bewust van de stress signalen en voorkom escalatie. 

In stap 4 besteden we veel aandacht aan spel. Want spel is niet alleen voor kinderen heel belangrijk tijdens het opgroeien, maar ook voor honden! 

Stap 4

Ontdek spel als basis voor veilig en gezond opgroeien van puppy en kind.

kinderen spelen met hond op parcours

Puppy Kracht Gezin biedt jullie op een positieve en beloningsgerichte wijze de basis om de nieuwe hond echt onderdeel van het gezin te laten worden! De vier stappen van het Puppy Kracht Gezin programma worden behandeld middels:

 • Een jaar lang begeleiding:
  • 6 privélessen bij jullie thuis (60-90 min.), in een periode van ca. 4 maanden
  • Feedback op jullie eigen video’s die je tussentijds op kunt sturen voor extra terugkoppeling
  • Leuk werkboek voor de kinderen
  • 2x een telefonisch consult van 30 min. 
  • Mogelijkheid om 2x per maand deel te nemen aan een online vragenuur
 • Een jaar lang toegang tot de online KynoKracht Academie met informatie, trainingsplannen, tips, spel en opdrachten 
 
Je ontvangt ook:
 
 • Een welkomstgeschenk voor je hond bij aanvang van het programma
 • Een gratis clicker (diervriendelijk hulpmiddel voor training)
 • Diploma’s voor de kinderen na afronding van het programma
 

Volg je al een puppycursus in groepsverband? Geen probleem! Het fijne is dat we dan vooral tijd kunnen steken in het begeleiden en trainen van jouw puppy in de huiselijke omgeving. We kunnen verdieping aanbrengen in de opvoeding van je pup met oefeningen die op dit moment voor jou en je gezin in en om het huis belangrijk zijn.

Lijkt je dit iets? Neem dan eens contact op of boek gelijk een gratis en geheel vrijblijvend online kennismakingsgesprek.

 

KynoKracht komt aan huis in de Overbetuwe, Lingewaard, Arnhem en omgeving of gemeente Renkum. Overige plaatsen en regio’s in overleg.

Ervaringen

Het vertrouwen verbeteren tussen hond en kind

Madelief Hageman

“Kijk, mooi recensie toch? Moet ik daar echt nog iets aan toevoegen?”

“Van overprikkelde pup en bang kind naar rust en blij met de hond in het gezin! Met de enorme hoeveelheid kennis van Lot en haar proactieve aanpak hebben we geleerd hoe we Moos het beste hond kunnen laten zijn binnen en onderdeel uitmaakt van ons gezinsleven. Zo fijn!”

Robin Peters

“Dankzij de fijne lessen die we van jou hebben gehad hebben we nu een hele lieve gezinshond.
Het was niet altijd makkelijk, maar mede door jou hebben we volgehouden en Senna doet het ontzettend goed.”

Hond en kinderen spelen samen op een veilige manier een spel
Hond en kinderen spelen veilig samen

Ronald Verkuijl

“Persoonlijk en op maat gemaakte hondentraining voor onze hond en gezin. Lotje is rustig en deskundig en geeft praktische handvatten/ oplossingen voor situaties waar je in de praktijk tegenaan loopt en waar je ook na de training weer goed mee verder kunt.”

Daniella van den Bogaart

“Sinds 4 maanden hebben wij voor het eerst een puppy in ons huis. Ontzettend leuk natuurlijk, maar we willen wel graag dat thuis een fijne en veilige plek is voor ons allemaal; onze kinderen (8 en 13), onze Labradoodle pup en onszelf.
Dit hebben we samen met Lot van Kynokracht opgepakt met het Puppy Kracht Gezin programma. Een leerzame, positieve puppytraining waarin de basis voor een stabiele hond wordt gelegd. Dit gecombineerd met activiteiten/spelletjes waarbij de kinderen actief en bewust worden betrokken. Iedereen heeft op zijn eigen manier zijn steentje bij gedragen om samen met onze pup een (h)echt gezin te worden! Dit programma is een echte aanrader voor elk gezin met een puppy in huis!”

Kinderen leren over hondentaal in de hond en kind training.

Contact

KynoKracht

Driel

06 198 720 60

info@kynokracht.nl

 

Social

Info

KvK: 84883456

Algemene voorwaarden

kinderworkshop

Spelen met je hond

Is jouw (klein)kind gek van honden?

Schrijf haar/hem dan nu in voor de kinderworkshop!