Lotje Bos en hond Dexter

Over mij

Mijn naam is Lotje Bos, kortweg Lot. Van jongs af aan ben ik altijd met dieren in de weer geweest. Ook heb ik een universitaire studie Dierwetenschappen afgerond en heb ik bijna 20 jaar in de agrarische sector gewerkt, in verschillende functies bij bedrijven actief in diervoeding. Inmiddels begeleid ik als privéinstructeur hondeneigenaren en gezinnen rondom de opvoeding en gedrag van honden.

Ik woon in Driel, vlakbij Arnhem, samen met mijn vriend en onze huisdieren. Naast katten en kippen hebben we hond Dexter. Dexter is een kruising Labrador x Berner Sennen (boulab).

Mijn motivatie om te werken met honden en hun eigenaren/ begeleiders komt voort uit mijn passie om juist mensen te trainen, te coachen, hen kennis over te brengen en te begeleiden. Ik vind bovendien de interactie tussen mens en dier enorm waardevol en wil graag bijdragen aan een betere mens-dier balans. En omdat honden zo’n belangrijk deel uitmaken van het dagelijkse leven bij zoveel huishoudens was de keuze om met KynoKracht te starten makkelijk gemaakt. 

Omdat ik er in geloof dat het belangrijk is het hele gezin bij de opvoeding van de hond te betrekken heb ik me laten opleiden tot kind en hond professional door Dierbare Ontmoetingen. Als kind en hond professional richt ik me op het voorkomen van bijtincidenten bij kinderen. En dus biedt KynoKracht een aantal fantastische programma’s voor het hele gezin.

Ondertussen volg ik bij de Martin Gaus Academie een opleiding tot kynologisch gedragstherapeut. Als gedragstherapeut kan ik nog beter bijdragen aan het verbeteren van het welzijn van hond én eigenaar.

Via de opleiding heb ik bovendien toegang tot de laatste (wetenschappelijke) inzichten op het gebied van hondengedrag en hondentraining en ben ik in contact met een breed netwerk aan professionele experts op dit gebied.

Als kind en hond professional sta ik trouwens ook regelmatig een dagje voor de klas op basisscholen, met mijn programma Hondentaal. De kinderen worden zich deze dag bewuster van hun gedrag rondom honden en het effect van hun gedrag op de hond. Basisscholen kunnen mij voor de Hondentaal workshop inhuren via IPPON.

Vanuit KynoKracht ga ik me inzetten om mens en hond op een plezierige en veilige manier te laten samenleven. Ik kijk er naar uit om jullie te leren kennen en met jullie samen te werken!

opvoeding
& gedrag

Contact

KynoKracht

Driel

06 198 720 60

info@kynokracht.nl


Info

KvK: 84883456

Algemene voorwaarden

kinderworkshop

Spelen met je hond

Is jouw (klein)kind gek van honden?

Schrijf haar/hem dan nu in voor de kinderworkshop!