Als er spanning is tussen je hond en kind...

Wil jij de band tussen jouw kind en je hond verstevigen? Of is er spanning tussen kind en hond? Werk dan samen aan het voorkomen van risicosituaties en het versterken van de kind-hond relatie.

Heel veel bijtincidenten kunnen namelijk worden voorkomen en ik help je daar graag bij!
Soms maakt een hond al jaren onderdeel uit van het gezin, maar ontstaat er toch ineens spanning tussen je kind en hond. Het is dan zaak tijdig het vertrouwen tussen jouw kind en je hond te herstellen en te zorgen dat de balans in het gezin terugkomt. Voor deze situaties heb ik het Kinder Kracht programma ontwikkeld, waarin jullie leren risicosituaties te herkennen en escalatie te voorkomen. Tegelijkertijd verstevigen we de band tussen je kind en hond.

Het Kinder Kracht programma is geschikt voor ouders, grootouders, oppasouders en alle andere mensen die regelmatig kinderen en honden in huis hebben.  

Nieuwsgierig? Boek dan nu een vrijblijvend kennismakingsgesprek om jouw situatie en de mogelijkheden te bespreken of scroll nog even naar beneden.

*TIP* Voor mensen die liever zelfstandig aan de slag gaan zijn er ook volledig online trainingen. Kijk eens bij 'Online aanbod' in het menu bovenaan de pagina.

opvoeding
& gedrag

Kinder Kracht

Misschien hebben jullie je hond nog niet zo lang, of maakt hij juist al jaren onderdeel uit van het gezin. Maar het is heel waarschijnlijk dat jullie je hond hebben aangeschaft als extra gezinslid, waar jij en je kinderen leuke activiteiten mee kunnen ondernemen. Toch gaat het tussen hond en kind lang niet altijd zo goed als dat je misschien voor ogen had. En dat is helemaal niet zo gek, want tenslotte spreken honden en mensen, laat staan kinderen, echt niet dezelfde taal. Honden en mensen zullen elkaar dus op andere manieren moeten leren begrijpen en respecteren. En dat is waar je in deze training met het hele gezin aan gaat werken.

De reden om aan de Kinder Kracht training te beginnen kan verschillend zijn. Soms maakt de hond al jaren deel uit van het gezin, maar ontstaat er op een gegeven moment toch spanning tussen je hond en je kind. Dan is het prettig als je leert wat daar de oorzaak van is en wat je kunt doen om zowel je kind als je hond te begeleiden. Ook als jouw hond nog niet zo lang bij jullie woont is het belangrijk om te leren wat je hond nodig heeft en hoe jij en je kinderen veilig plezier kunnen maken met je hond.

In de Kinder Kracht training leren jullie daarom stapsgewijs je hond beter begrijpen en daarnaar te handelen. Als ouder leer je onder andere de risicosituaties herkennen en hoe te handelen om escalatie te voorkomen. Je kinderen leren spelenderwijs welke activiteiten zij met jullie hond kunnen ondernemen en hoe ze dat op een veilige, maar leuke, manier kunnen doen. En je hond? Die leert erop vertrouwen dat jij zorgt voor veiligheid, stabiliteit en structuur. Zo ontstaat er samenwerking en rust binnen het gezin en kunnen jullie (weer) volop genieten van alle activiteiten samen met je hond!

Is er spanning tussen jouw hond en je kind(eren)? Met Kinder Kracht leren jullie in 4 stappen weer veilig plezier te maken met jullie hond.

Stap 1

Ontdek de 5 motivaties waaruit een hond kan bijten

Een hond gedraagt zich altijd vanuit een bepaalde motivatie. Een hond laat dus ook niet zomaar agressie zien, maar heeft daar een onderliggende reden voor. Welke dat zijn en hoe je ze herkent leer je in deze eerste stap. Daardoor leer jij als ouder risicosituaties te vermijden en te voorkomen. 

Je kind leert tijdens deze stap wat het effect van zijn eigen gedrag is op het gedrag van de hond. Je hond zal in deze stap leren dat hij erop kan vertrouwen dat jij als ouder veiligheid en duidelijkheid biedt.

Vader en dochter spelen samen veilig met de hond
Stap 2

Ontdek hoe je rekening kunt houden met de behoeftes van je hond, en hoe daarin veiligheid, rust en plezier met je hond en kind samengaan.

Jij gaat leren welke kaders belangrijk zijn om aan de behoeften van de hond tegemoet te kunnen komen, en hoe deze kaders aan je kind en je hond meegegeven kunnen worden. Hierdoor zal het risico op incidenten verlagen en bied jij de nodige structuur en veiligheid.

Je kind en je hond leren in deze stap wat de kaders zijn waarbinnen zij interactie met elkaar mogen hebben, zodat dat leuk, maar veilig, plaatsvindt.

Stap 3

Leer je hond lezen: word je bewust van de stress signalen en voorkom escalatie. 

In deze derde stap ga je leren wat de stress signalen van je hond zijn, zodat je deze tijdig leert herkennen en escalatie kunt voorkomen.

Je kind gaat leren dat een hond opgewonden kan raken van te veel interactie en/of drukte en dat zijn ouders hem zullen helpen om goed op de hond te letten. Hierdoor zal je kind tijdig jouw hulp inroepen en beter begrijpen dat zijn ouders een spel of knuffelsessie soms zullen stoppen. Je hond mag in deze stap leren dat hij erop kan vertrouwen dat zijn stress signalen opgemerkt en gerespecteerd worden, zodat hij niet door hoeft te schieten op zijn ‘stress ladder’ en er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Stap 4

Ontdek de mogelijkheden van spel als basis voor een veilige relatie tussen hond en kind.

Jij gaat leren hoe je kind-hond interactie op een goede manier opbouwt zodat je de veiligheid kunt waarborgen. Je kind leert welk spel hij met de hond kan doen, zodat beide er plezier in hebben. De hond mag leren dat een spel met het kind heel ontspannen kan plaatsvinden, zodat hij er ook plezier aan beleeft.

Kinder Kracht leert jullie risicosituaties te herkennen en escalatie te voorkomen. Door met (groot)ouders, kind(eren) én hond aan de slag te gaan ontstaat er balans binnen het gezin en verhoogt de veiligheid en het plezier. De vier stappen van het Kinder Kracht programma worden behandeld middels:

 • Een jaar lang begeleiding:
  • privélessen bij jullie thuis (60-90 min.) in een periode van ca. 5 maanden
  • Feedback op jullie eigen video’s die je tussentijds op kunt sturen voor extra terugkoppeling
  • Leuk werkboek voor de kinderen
  • 2x een telefonisch consult van 30 min.
  • Mogelijkheid om 2x per maand deel te nemen aan een online vragenuur
 • Een jaar lang toegang tot de online KynoKracht Academie met informatie, tips, spel, opdrachten en vragen
 

Je ontvangt ook:

 • Een welkomstgeschenk voor je hond bij aanvang van het programma
 • Diploma’s voor de kinderen na afronding van het programma

Wil jij de band tussen jouw kind en jouw hond verstevigen? Of heb je vragen over jullie persoonlijke situatie? Neem dan eens contact op of boek gelijk een gratis en geheel vrijblijvend online kennismakingsgesprek.

 

KynoKracht komt aan huis in de Overbetuwe, Lingewaard, Arnhem en omgeving of gemeente Renkum. Overige plaatsen en regio’s in overleg.

Contact

KynoKracht

Driel

06 198 720 60

info@kynokracht.nl

 

Social

Info

KvK: 84883456

Algemene voorwaarden

kinderworkshop

Spelen met je hond

Is jouw (klein)kind gek van honden?

Schrijf haar/hem dan nu in voor de kinderworkshop!