Je hond eet je geld op. En dan?

Honden kosten geld. Niet alleen de aanschaf van een hond kan een rib uit je lijf betekenen, maar ook alle spullen die je gedurende het hondenleven nodig hebt. En dan heb ik het niet alleen over het voer, maar denk bijvoorbeeld aan speeltjes, halsbanden, tuigjes, manden, enzovoort. En is je hond een sloper, dan kan je je lol helemaal wel op en dien je wat reserves te budgetteren. Om dan gelijk maar het bruggetje naar de titel te slaan: wat als je hond letterlijk je geld opeet?

Het overkwam mij nog niet zo lang geleden. Ik had zoals elke week het geld voor de schoonmaakster op tafel klaargelegd en er nooit bij stilgestaan dat pup Dexter inmiddels groot genoeg was om daar makkelijk bij te kunnen. Je raadt het al; dat geld verdween razendsnel in die kwijlerige puppybek. Inmiddels wist ik al wel hoe snel een simpele toiletrol daarin kan verdwijnen, dus ik was heel blij dat de schoonmaakster het zag gebeuren en het aandurfde om de restanten uit Dexter’s bek te trekken. En dan?

Mijn hond at letterlijk
mijn geld op

Je kunt het verscheurde geld dus opsturen naar De Nederlandsche Bank (DNB) en een vergoeding vragen. De voorwaarden die de DNB daaraan stelt zijn dat tenminste de helft van het beschadigde eurobiljet nog aanwezig is en dat de beschadiging per ongeluk is ontstaan. Ik zal je hieronder uitleggen hoe makkelijk het is om de vergoeding aan te vragen:

1. Je checkt of inderdaad meer dan de helft van je bankbiljet nog over is.
Beschadigde munten kan je ook opsturen. Die sorteer je en 
doe je per muntsoort in een zakje.

2. Vervolgens download je het juiste aanvraagformulier. Voor biljetten vind je die hier en voor munten hier
Deze vul je in. Ik heb er heel eerlijk als oorzaak ingevuld dat de hond in een onbewaakt ogenblik het geld van tafel heeft gepakt. En de DNB heeft mijn aanvraag gelukkig volledig gehonoreerd.

3. Je stuurt het geld samen met het ondertekende formulier en een kopie van je legitimatie (met onleesbaar gemaakt BSN) op naar:

DNB
Afdeling CBV
Postbus 98
1000 AB Amsterdam

Let op: Het is natuurlijk verstandig om grotere bedragen aangetekend te versturen.

Je hond heeft je geld opgegeten. Hoe krijg je dat terug?

Wordt je aanvraag gehonoreerd, dan stort DNB na ongeveer twee maanden het bedrag op je rekening. Je krijgt hierover geen bericht, dus het is echt even afwachten. Gaat het om meer dan €2000,-? Of wil je alles nog eens goed nalezen? Lees dan de toelichting van DNB hier.

Natuurlijk hoop ik dat bovenstaande tip voor jou volledig overbodig is, maar ik ben ook wel een beetje nieuwsgierig bij wie de hond ook wel eens het geld opgegeten heeft. Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat!


Weten hoe KynoKracht jou nog meer kan helpen? Lees dan even verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

kinderworkshop

Spelen met je hond

Is jouw (klein)kind gek van honden?

Schrijf haar/hem dan nu in voor de kinderworkshop!