Hond & kind

Omgang met dieren is een verrijking van het leven en het is daarom belangrijk kinderen al jong met dieren in contact te brengen. En hoe fijn is het dan als de hond in huis het beste maatje van je kind is? Met de hond spelen, knuffelen, geheimpjes vertellen en af en toe eens troost zoeken in die lekkere warme zachte vacht.

Maar wist je dat ...
- er jaarlijks zo'n 150.000 bijtincidenten plaatsvinden in Nederland?
- bij de helft daarvan, dus bij 75.000 (!) gevallen, kinderen betrokken zijn?
- in meer dan 90% van deze gevallen de kinderen werden gebeten door een hond die ze kennen?
- er vrijwel ALTIJD een volwassene op nog geen meter afstand stond toe te kijken toen het gebeurde?
- kinderen tussen de 3 en 7 jaar het meeste risico lopen op een bijtincident?

Heel veel bijtincidenten kunnen worden voorkomen en ik help je daar graag bij! 
Heb je een jonge pup of komt die binnenkort? Voor ouders, grootouders, oppasouders en alle andere mensen die regelmatig kinderen over de vloer krijgen is er nu het Puppy Kracht Gezin programma. Met dit programma realiseren we in vier stappen een fijne en veilige start met de pup en de kinderen. 
Nieuwsgierig? Scroll dan nog even naar beneden.

opvoeding
& gedrag

Puppy Kracht Gezin

Samen creëren we een veilige, maar leuke start voor het hele gezin; pup, kind(eren) en ouders! 
De basis daarvoor wordt gevormd door het opbouwen van vertrouwen en samenwerking tussen jullie en de jonge hond. Daarom combineren we basisoefeningen op het gebied van gehoorzaamheid met leuke samenwerkingsoefeningen en bouwen jullie zodoende aan het wederzijdse vertrouwen. Dit is de eerste stap, van de vier, in het Puppy Kracht Gezin programma.

Stap 1

Leer op een leuke en makkelijke manier je pup begeleiden tijdens het opgroeien tot fijne, stabiele, huisgenoot.

Daarnaast zit het programma vol oefeningen en spel voor kinderen. Zij leren daardoor spelenderwijs hoe zij op een veilige manier plezier met de hond kunnen maken. Maar ze leren ook wanneer er even niet met de hond gespeeld of geknuffeld kan worden en welke activiteiten ze op zo’n moment dan juist wél kunnen ondernemen. Als ouder leer je bovendien stress signalen van je hond herkennen, zodat je daar tijdig op kunt anticiperen en mogelijke incidenten kunt voorkomen.  

Stap 2

Ontdek hoe je rekening kunt houden met de behoeftes van je hond, en hoe daarin veiligheid, rust en plezier met je hond en kind samengaan.

Stap 3

Herken de stress signalen van je hond en voorkom escalatie. 

In stap 4 besteden we veel aandacht aan spel. Want spel is niet alleen voor kinderen heel belangrijk tijdens het opgroeien, maar ook voor honden! En ik wil je alvast een gratis spel meegeven die je met het hele gezin en de hond kunt doen: hondenbord. Je kunt deze hier downloaden. 

Stap 4

Ontdek spel als basis voor veilig en gezond opgroeien van hond en kind.

Puppy Kracht Gezin biedt jullie op een positieve en beloningsgerichte wijze de basis om de nieuwe hond echt onderdeel van het gezin te laten worden! 

De vier stappen van het Puppy Kracht Gezin programma worden behandeld in:

  • 6 privélessen bij jullie thuis (60-90 min.)
  • 2x een telefonisch consult van 30 min.
  • Feedback op jullie eigen video’s en antwoorden op vragen die je tussentijds op kunt sturen voor extra terugkoppeling
 
Je ontvangt ook:
  • Een gratis clicker (diervriendelijk hulpmiddel voor training)
  • Uitgeschreven trainingsplannen 
  • Leuke diploma’s voor de kinderen na afronding van het programma

Volg je al een puppycursus in groepsverband? Geen probleem! Het fijne is dat we dan vooral tijd kunnen steken in het begeleiden en trainen van jouw puppy in de huiselijke omgeving. We kunnen verdieping aanbrengen in de opvoeding van je pup met oefeningen die op dit moment voor jou en je gezin in en om het huis belangrijk zijn.

Lijkt je dit iets? Neem dan nu contact met me op voor een gratis en geheel vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek.

Ervaringen

Daniella van den Bogaart

5/5

“Sinds 4 maanden hebben wij voor het eerst een puppy in ons huis. Ontzettend leuk natuurlijk, maar we willen wel graag dat thuis een fijne en veilige plek is voor ons allemaal; onze kinderen (8 en 13), onze Labradoodle pup en onszelf.
Dit hebben we samen met Lot van Kynokracht opgepakt met het Puppy Kracht Gezin programma. Een leerzame, positieve puppytraining waarin de basis voor een stabiele hond wordt gelegd. Dit gecombineerd met activiteiten/spelletjes waarbij de kinderen actief en bewust worden betrokken. Iedereen heeft op zijn eigen manier zijn steentje bij gedragen om samen met onze pup een (h)echt gezin te worden! Dit programma is een echte aanrader voor elk gezin met een puppy in huis!”

IMG-20220309-WA0001
20220610_171136b

Ronald Verkuijl

5/5

“Persoonlijk en op maat gemaakte hondentraining voor onze hond en gezin. Lotje is rustig en deskundig en geeft praktische handvatten/ oplossingen voor situaties waar je in de praktijk tegenaan loopt en waar je ook na de training weer goed mee verder kunt.”

Contact

KynoKracht

Driel, Overbetuwe

06 198 720 60

info@kynokracht.nl

 

Social

Info

KvK: 84883456

Algemene voorwaarden