Hond en kind training

Omgang met dieren is een verrijking van het leven en het is daarom belangrijk kinderen al jong met dieren in contact te brengen. En hoe fijn is het dan als de hond in huis het beste maatje van je kind is? Met de hond spelen, knuffelen, geheimpjes vertellen en af en toe eens troost zoeken in die lekkere warme zachte vacht.

Maar wist je dat ...
- er jaarlijks zo'n 150.000 bijtincidenten plaatsvinden in Nederland?
- bij de helft daarvan, dus bij 75.000 (!) gevallen, kinderen betrokken zijn?
- in meer dan 90% van deze gevallen de kinderen werden gebeten door een hond die ze kennen?
- er vrijwel ALTIJD een volwassene op nog geen meter afstand stond toe te kijken toen het gebeurde?
- kinderen tussen de 3 en 7 jaar het meeste risico lopen op een bijtincident?

Heel veel bijtincidenten kunnen worden voorkomen en ik help je daar graag bij!
Soms maakt een hond al jaren onderdeel uit van het gezin, maar ontstaat er toch ineens spanning tussen je kind en hond. Het is dan zaak tijdig het vertrouwen tussen jouw kind en je hond te herstellen en te zorgen dat de balans in het gezin terugkomt. Voor deze situaties heb ik het Kinder Kracht programma ontwikkeld, waarin jullie leren risicosituaties te herkennen en escalatie te voorkomen. Tegelijkertijd verstevigen we de band tussen je kind en hond.

Voor gezinnen die een jonge pup in huis hebben, of waar er binnenkort eentje komt, is er het Puppy Kracht Gezin programma. Met dit programma realiseren we in vier stappen een fijne en veilige start met de pup en de kinderen en kunnen we mogelijke problemen voorkomen. 

Beide programma's zijn geschikt voor ouders, grootouders, oppasouders en alle andere mensen die regelmatig kinderen en honden in huis hebben.  

Nieuwsgierig? Boek dan nu een vrijblijvend kennismakingsgesprek om jouw situatie en de mogelijkheden te bespreken of scroll nog even naar beneden.

*TIP* Voor mensen die liever zelfstandig aan de slag gaan zijn er ook volledig online trainingen. Kijk eens bij 'Online aanbod' in het menu bovenaan de pagina.

opvoeding
& gedrag

Kinder Kracht

Wil jij de band tussen jouw kind en je hond verstevigen? Of is er spanning tussen kind en hond? Werk dan samen aan het voorkomen van risicosituaties en het versterken van de kind-hond relatie.

Kinderworkshop

Een hele middag leren over hondengedrag en hondentaal, maar ook een hondenspeeltje knutselen en als absolute hoogtepunt een echte hindernisbaan bouwen!

Puppy Kracht Gezin

Heb je jonge kinderen en komt er een jonge pup in huis? Zorg voor een fijne en veilige start voor kind en puppy.

Kinder Kracht

Misschien hebben jullie je hond nog niet zo lang, of maakt hij juist al jaren onderdeel uit van het gezin. Maar het is heel waarschijnlijk dat jullie je hond hebben aangeschaft als extra gezinslid, waar jij en je kinderen leuke activiteiten mee kunnen ondernemen. Toch gaat het tussen hond en kind lang niet altijd zo goed als dat je misschien voor ogen had. En dat is helemaal niet zo gek, want tenslotte spreken honden en mensen, laat staan kinderen, echt niet dezelfde taal. Honden en mensen zullen elkaar dus op andere manieren moeten leren begrijpen en respecteren. En dat is waar je in deze training met het hele gezin aan gaat werken.

De reden om aan de Kinder Kracht training te beginnen kan verschillend zijn. Soms maakt de hond al jaren deel uit van het gezin, maar ontstaat er op een gegeven moment toch spanning tussen je hond en je kind. Dan is het prettig als je leert wat daar de oorzaak van is en wat je kunt doen om zowel je kind als je hond te begeleiden. Ook als jouw hond nog niet zo lang bij jullie woont is het belangrijk om te leren wat je hond nodig heeft en hoe jij en je kinderen veilig plezier kunnen maken met je hond.

In de Kinder Kracht training leren jullie daarom stapsgewijs je hond beter begrijpen en daarnaar te handelen. Als ouder leer je onder andere de risicosituaties herkennen en hoe te handelen om escalatie te voorkomen. Je kinderen leren spelenderwijs welke activiteiten zij met jullie hond kunnen ondernemen en hoe ze dat op een veilige, maar leuke, manier kunnen doen. En je hond? Die leert erop vertrouwen dat jij zorgt voor veiligheid, stabiliteit en structuur. Zo ontstaat er samenwerking en rust binnen het gezin en kunnen jullie (weer) volop genieten van alle activiteiten samen met je hond!

Is er spanning tussen jouw hond en je kind(eren)? Met Kinder Kracht leren jullie in 4 stappen weer veilig plezier te maken met jullie hond.

Stap 1

Ontdek de 5 motivaties waaruit een hond kan bijten

Een hond gedraagt zich altijd vanuit een bepaalde motivatie. Een hond laat dus ook niet zomaar agressie zien, maar heeft daar een onderliggende reden voor. Welke dat zijn en hoe je ze herkent leer je in deze eerste stap. Daardoor leer jij als ouder risicosituaties te vermijden en te voorkomen. 

Je kind leert tijdens deze stap wat het effect van zijn eigen gedrag is op het gedrag van de hond. Je hond zal in deze stap leren dat hij erop kan vertrouwen dat jij als ouder veiligheid en duidelijkheid biedt.

Vader en dochter spelen samen veilig met de hond
Stap 2

Ontdek hoe je rekening kunt houden met de behoeftes van je hond, en hoe daarin veiligheid, rust en plezier met je hond en kind samengaan.

Jij gaat leren welke kaders belangrijk zijn om aan de behoeften van de hond tegemoet te kunnen komen, en hoe deze kaders aan je kind en je hond meegegeven kunnen worden. Hierdoor zal het risico op incidenten verlagen en bied jij de nodige structuur en veiligheid.

Je kind en je hond leren in deze stap wat de kaders zijn waarbinnen zij interactie met elkaar mogen hebben, zodat dat leuk, maar veilig, plaatsvindt.

Stap 3

Leer je hond lezen: word je bewust van de stress signalen en voorkom escalatie. 

In deze derde stap ga je leren wat de stress signalen van je hond zijn, zodat je deze tijdig leert herkennen en escalatie kunt voorkomen.

Je kind gaat leren dat een hond opgewonden kan raken van te veel interactie en/of drukte en dat zijn ouders hem zullen helpen om goed op de hond te letten. Hierdoor zal je kind tijdig jouw hulp inroepen en beter begrijpen dat zijn ouders een spel of knuffelsessie soms zullen stoppen. Je hond mag in deze stap leren dat hij erop kan vertrouwen dat zijn stress signalen opgemerkt en gerespecteerd worden, zodat hij niet door hoeft te schieten op zijn ‘stress ladder’ en er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Stap 4

Ontdek de mogelijkheden van spel als basis voor een veilige relatie tussen hond en kind.

Jij gaat leren hoe je kind-hond interactie op een goede manier opbouwt zodat je de veiligheid kunt waarborgen. Je kind leert welk spel hij met de hond kan doen, zodat beide er plezier in hebben. De hond mag leren dat een spel met het kind heel ontspannen kan plaatsvinden, zodat hij er ook plezier aan beleeft.

Kinder Kracht leert jullie risicosituaties te herkennen en escalatie te voorkomen. Door met (groot)ouders, kind(eren) én hond aan de slag te gaan ontstaat er balans binnen het gezin en verhoogt de veiligheid en het plezier. De vier stappen van het Kinder Kracht programma worden behandeld middels:

 • Een jaar lang begeleiding:
  • privélessen bij jullie thuis (60-90 min.) in een periode van ca. 5 maanden
  • Feedback op jullie eigen video’s die je tussentijds op kunt sturen voor extra terugkoppeling
  • Leuk werkboek voor de kinderen
  • 2x een telefonisch consult van 30 min.
  • Mogelijkheid om 2x per maand deel te nemen aan een online vragenuur
 • Een jaar lang toegang tot de online KynoKracht Academie met informatie, tips, spel, opdrachten en vragen
 

Je ontvangt ook:

 • Een welkomstgeschenk voor je hond bij aanvang van het programma
 • Diploma’s voor de kinderen na afronding van het programma

 

Wil jij de band tussen jouw kind en jouw hond verstevigen? Of heb je vragen over jullie persoonlijke situatie? Boek dan nu een gratis en geheel vrijblijvend online kennismakingsgesprek.

 

KynoKracht komt aan huis in de Overbetuwe, Lingewaard, Arnhem en omgeving of gemeente Renkum. Overige plaatsen en regio’s in overleg.

Puppy Kracht Gezin

Reikhalzend kijken jij en je gezin uit naar de komst van jullie puppy. Maar heb je er al over nagedacht hoe jij je kinderen en je pup gaat helpen om elkaar op een veilige en leuke manier te leren kennen? Hoe zorg je dat die snelgroeiende pup en je kinderen elkaar gaan begrijpen, zodat je de risico’s op toekomstige bijtincidenten minimaliseert? 

Samen creëren we een veilige, maar leuke start voor het hele gezin; pup, kind(eren) en ouders! 
De basis daarvoor wordt gevormd door het opbouwen van vertrouwen en samenwerking tussen jullie en de jonge hond. Daarom combineren we basisoefeningen op het gebied van gehoorzaamheid met leuke samenwerkingsoefeningen en bouwen jullie zodoende aan het wederzijdse vertrouwen. Dit is de eerste stap, van de vier, in het Puppy Kracht Gezin programma.

 

Stap 1

Leer op een leuke en makkelijke manier je puppy begeleiden tijdens het opgroeien tot fijne, stabiele, huisgenoot.

Daarnaast zit het programma vol oefeningen en spel voor kinderen. Zij leren daardoor spelenderwijs hoe zij op een veilige manier plezier met de hond kunnen maken. Maar ze leren ook wanneer er even niet met de hond gespeeld of geknuffeld kan worden en welke activiteiten ze op zo’n moment dan juist wél kunnen ondernemen. Als ouder leer je bovendien stress signalen van je hond herkennen, zodat je daar tijdig op kunt anticiperen en mogelijke incidenten kunt voorkomen.  

Stap 2

Ontdek hoe veiligheid, rust en plezier met je puppy en kind samengaan.

Stap 3

Leer je puppy lezen: word je bewust van de stress signalen en voorkom escalatie. 

In stap 4 besteden we veel aandacht aan spel. Want spel is niet alleen voor kinderen heel belangrijk tijdens het opgroeien, maar ook voor honden! 

Stap 4

Ontdek spel als basis voor veilig en gezond opgroeien van puppy en kind.

Het gezin leert activiteiten met hun puppy veilig op te bouwen

Puppy Kracht Gezin biedt jullie op een positieve en beloningsgerichte wijze de basis om de nieuwe hond echt onderdeel van het gezin te laten worden! De vier stappen van het Puppy Kracht Gezin programma worden behandeld middels:

 • Een jaar lang begeleiding:
  • 6 privélessen bij jullie thuis (60-90 min.), in een periode van ca. 4 maanden
  • Feedback op jullie eigen video’s die je tussentijds op kunt sturen voor extra terugkoppeling
  • Leuk werkboek voor de kinderen
  • 2x een telefonisch consult van 30 min. 
  • Mogelijkheid om 2x per maand deel te nemen aan een online vragenuur
 • Een jaar lang toegang tot de online KynoKracht Academie met informatie, trainingsplannen, tips, spel en opdrachten 
 
Je ontvangt ook:
 
 • Een welkomstgeschenk voor je hond bij aanvang van het programma
 • Een gratis clicker (diervriendelijk hulpmiddel voor training)
 • Diploma’s voor de kinderen na afronding van het programma
 

Volg je al een puppycursus in groepsverband? Geen probleem! Het fijne is dat we dan vooral tijd kunnen steken in het begeleiden en trainen van jouw puppy in de huiselijke omgeving. We kunnen verdieping aanbrengen in de opvoeding van je pup met oefeningen die op dit moment voor jou en je gezin in en om het huis belangrijk zijn.

Lijkt je dit iets? Boek dan nu een gratis en geheel vrijblijvend online kennismakingsgesprek.

 

KynoKracht komt aan huis in de Overbetuwe, Lingewaard, Arnhem en omgeving of gemeente Renkum. Overige plaatsen en regio’s in overleg.

Kinderworkshops

Ontdek de wereld van de hond met onze fantastische kinderworkshops! Je kind leert alles over hondengedrag en hondentaal door middel van spel. Daarnaast gaan de kinderen creatief aan de slag en knutselen hun eigen hondenspeeltje.

De middag wordt afgesloten met het bouwen van een spectaculaire hindernisbaan voor honden. De kinderen krijgen de kans om over het ontwerp na te denken en bouwen de baan vervolgens zelf met alle leuke materialen die de hondenschool tot haar beschikking heeft. Natuurlijk moeten de kinderen ook de hindernisbaan zelf even testen. En daarna mogen echte honden de baan op! De (groot)ouders kunnen met hun hond aansluiten om samen met hun kind de hindernisbaan te verkennen.

Helemaal geen probleem als jullie zelf geen hond hebben of als jullie hond niet geschikt is om de hindernisbaan te lopen; er zullen genoeg lieve honden aanwezig zijn zodat alle kinderen ook met echte honden aan de slag kunnen.

Elk kind ontvangt een diploma en een klein kadootje als herinnering aan deze onvergetelijke middag. Schrijf je kind snel in voor één van onze workshops op:

 • Zondag 24 maart
 • Zondag 28 april
 • Zondag 26 mei

De workshop start om 13.30 uur en eindigt om 16.30 uur en vindt plaats op Hondenschool Lingewaard, Hoeksehofstraat 1, 6684 DH Ressen. Voor drinken en iets lekkers wordt natuurlijk ook gezorgd.

Wil je met je eigen hond de hindernisbaan lopen? Dan ben je van harte welkom om vanaf 15.45 uur mee te doen! Meedoen kan als je hond minimaal 6 maanden oud is, gezond is, vriendelijk is naar (vreemde) kinderen en sociaal is naar andere honden.

Er kunnen maximaal 10 kinderen per middag meedoen, dus wacht niet langer en geef je kind nu op voor deze unieke en leerzame workshop!* De kosten bedragen €37,50 per kind.

 

* De workshops gaan door bij een minimale deelname van 6 kinderen en zolang de weersomstandigheden dat toelaten.

meisje loopt parcours met hond tijdens workshop
jongens oefenen met honden
knutselen-kinderworkshop-honden-2
meisjes lopen parcours met hond

Online hond en kind programma's

Ga jij liever volledig zelfstandig aan de slag met je hond en je gezin? Dat kan! KynoKracht biedt ook volledig online trainingen. 

Kijk voor meer informatie bij het Online aanbod.

Gratis 5 gouden tips

Wil jij alvast 5 gouden tips die jou helpen om de relatie tussen jouw kind en je hond te verbeteren? Dat kan! Helemaal gratis en de tips zijn direct toe te passen.

Laat op deze pagina je gegevens even achter, dan ontvang jij de 5 gouden tips.

Meepraten op Facebook?

Wil jij jouw ervaringen, vragen en tips over kinderen en honden delen met andere (groot)ouders? 

Meld je dan aan in de Facebook groep Hond en kind; vrienden voor het leven. 

Hond en kind, vrienden voor het leven

Ervaringen

Het vertrouwen verbeteren tussen hond en kind

Madelief Hageman

“Kijk, mooi recensie toch? Moet ik daar echt nog iets aan toevoegen?”

“Van overprikkelde pup en bang kind naar rust en blij met de hond in het gezin! Met de enorme hoeveelheid kennis van Lot en haar proactieve aanpak hebben we geleerd hoe we Moos het beste hond kunnen laten zijn binnen en onderdeel uitmaakt van ons gezinsleven. Zo fijn!”

Robin Peters

“Dankzij de fijne lessen die we van jou hebben gehad hebben we nu een hele lieve gezinshond.
Het was niet altijd makkelijk, maar mede door jou hebben we volgehouden en Senna doet het ontzettend goed.”

Hond en kinderen spelen samen op een veilige manier een spel
Hond en kinderen spelen veilig samen

Ronald Verkuijl

“Persoonlijk en op maat gemaakte hondentraining voor onze hond en gezin. Lotje is rustig en deskundig en geeft praktische handvatten/ oplossingen voor situaties waar je in de praktijk tegenaan loopt en waar je ook na de training weer goed mee verder kunt.”

Daniella van den Bogaart

“Sinds 4 maanden hebben wij voor het eerst een puppy in ons huis. Ontzettend leuk natuurlijk, maar we willen wel graag dat thuis een fijne en veilige plek is voor ons allemaal; onze kinderen (8 en 13), onze Labradoodle pup en onszelf.
Dit hebben we samen met Lot van Kynokracht opgepakt met het Puppy Kracht Gezin programma. Een leerzame, positieve puppytraining waarin de basis voor een stabiele hond wordt gelegd. Dit gecombineerd met activiteiten/spelletjes waarbij de kinderen actief en bewust worden betrokken. Iedereen heeft op zijn eigen manier zijn steentje bij gedragen om samen met onze pup een (h)echt gezin te worden! Dit programma is een echte aanrader voor elk gezin met een puppy in huis!”

Kinderen leren over hondentaal in de hond en kind training.

Contact

KynoKracht

Driel

06 198 720 60

info@kynokracht.nl

 

Social

Info

KvK: 84883456

Algemene voorwaarden

kinderworkshop

Spelen met je hond

Is jouw (klein)kind gek van honden?

Schrijf haar/hem dan nu in voor de kinderworkshop!