Hond en kind training

Omgang met dieren is een verrijking van het leven en het is daarom belangrijk kinderen al jong met dieren in contact te brengen. En hoe fijn is het dan als de hond in huis het beste maatje van je kind is? Met de hond spelen, knuffelen, geheimpjes vertellen en af en toe eens troost zoeken in die lekkere warme zachte vacht.

Maar wist je dat ...
- er jaarlijks zo'n 150.000 bijtincidenten plaatsvinden in Nederland?
- bij de helft daarvan, dus bij 75.000 (!) gevallen, kinderen betrokken zijn?
- in meer dan 90% van deze gevallen de kinderen werden gebeten door een hond die ze kennen?
- er vrijwel ALTIJD een volwassene op nog geen meter afstand stond toe te kijken toen het gebeurde?
- kinderen tussen de 3 en 7 jaar het meeste risico lopen op een bijtincident?

Heel veel bijtincidenten kunnen worden voorkomen en ik help je daar graag bij!
Soms maakt een hond al jaren onderdeel uit van het gezin, maar ontstaat er toch ineens spanning tussen je kind en hond. Het is dan zaak tijdig het vertrouwen tussen jouw kind en je hond te herstellen en te zorgen dat de balans in het gezin terugkomt. Voor deze situaties heb ik het Kinder Kracht programma ontwikkeld, waarin jullie leren risicosituaties te herkennen en escalatie te voorkomen. Tegelijkertijd verstevigen we de band tussen je kind en hond.

Voor gezinnen die een jonge pup in huis hebben, of waar er binnenkort eentje komt, is er het Puppy Kracht Gezin programma. Met dit programma realiseren we in vier stappen een fijne en veilige start met de pup en de kinderen en kunnen we mogelijke problemen voorkomen. 

Beide programma's zijn geschikt voor ouders, grootouders, oppasouders en alle andere mensen die regelmatig kinderen en honden in huis hebben.

Zijn je kinderen ouder dan 12 jaar en wil je het hele gezin bij de opvoeding van jullie puppy, jonge hond of (buitenlandse) herplaatser betrekken? Kies dan voor het Familie kracht programma.

Nieuwsgierig? Boek dan nu een vrijblijvend kennismakingsgesprek om jouw situatie en de mogelijkheden te bespreken of scroll nog even naar beneden.

*TIP* Voor mensen die liever zelfstandig aan de slag gaan zijn er ook volledig online trainingen. Kijk eens bij 'Online aanbod' in het menu bovenaan de pagina.

opvoeding
& gedrag

Kinder Kracht

Wil jij de band tussen jouw kind en je hond verstevigen? Of is er spanning tussen kind en hond? Werk dan samen aan het voorkomen van risicosituaties en het versterken van de kind-hond relatie.

Familie Kracht

Betrek je hele gezin bij de opvoeding en verzorging van jullie nieuwe puppy of herplaatser met dit gezinsprogramma. Privébegeleiding voor gezinnen met kinderen ouder dan 12 jaar. 

Hond en kind lezing

Wil jij eens een hond en kind lezing organiseren voor je vereniging, basisschool, hondenschool, of andere organisatie?

Puppy Kracht Gezin

Heb je jonge kinderen en komt er een jonge pup in huis? Zorg voor een fijne en veilige start voor kind en puppy.

Kinderworkshop

Een hele middag leren over hondengedrag en hondentaal, maar ook een hondenspeeltje knutselen en als absolute hoogtepunt een echte hindernisbaan bouwen!

Online hond en kind programma's

Ga jij liever volledig zelfstandig aan de slag met je hond en je gezin? Dat kan! KynoKracht biedt ook volledig online trainingen. 

Kijk voor meer informatie bij het Online aanbod.

Gratis 5 gouden tips

Wil jij alvast 5 gouden tips die jou helpen om de relatie tussen jouw kind en je hond te verbeteren? Dat kan! Helemaal gratis en de tips zijn direct toe te passen.

Laat op deze pagina je gegevens even achter, dan ontvang jij de 5 gouden tips.

Meepraten op Facebook?

Wil jij jouw ervaringen, vragen en tips over kinderen en honden delen met andere (groot)ouders? 

Meld je dan aan in de Facebook groep Hond en kind; vrienden voor het leven. 

Contact

KynoKracht

Driel

06 198 720 60

info@kynokracht.nl


Social

Info

KvK: 84883456

Algemene voorwaarden

kinderworkshop

Spelen met je hond

Is jouw (klein)kind gek van honden?

Schrijf haar/hem dan nu in voor de kinderworkshop!