Wat is er nou leuker dan af en toe een kadootje krijgen?

Omdat spel niet alleen voor kinderen, maar ook voor honden ontzettend belangrijk is tijdens het opgroeien wil ik je een superleuk spel voor kind én hond meegeven. Het spel noem ik 'hondenbord' en de uitleg hiervan kan je via deze pagina downloaden. Helemaal voor niets!

Maar je vindt hier ook andere gratis weggevertjes. Zo kan je doorklikken naar de blog pagina met afwisselende artikelen, en naar de downloads pagina met gratis overzichten, checklists etc.

Tot slot, onderaan deze pagina een uitleg over het maken van een snuffelmat voor je hond. Heel leuk om te maken en je creativiteit de vrije loop te laten. Maar bovendien is voor je hond een uitdagende activiteit om samen met jou de snuffeloefening te doen.

Wil je vaker een leuke tip ontvangen en op de hoogte gehouden worden van de KynoKracht activiteiten en aanbiedingen, laat dan onderaan deze pagina even je mailadres achter.

Scroll dus snel naar beneden!

opvoeding
& gedrag

Speel eens 'hondenbord' met het gezin

Ken je het spel ganzenbord? Hondenbord lijkt hier een heel klein beetje op, en kan je met je kinderen en je hond spelen. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of vier, en je kan het zelf wat uitdagender maken voor oudere kinderen. 

Je kunt de uitleg met daarin verschillende tips hier downloaden. Alvast heel veel plezier en laat me weten wat jullie er van vonden!

hondenbord5

Voor een overzicht van alle beschikbare gratis downloads klik je op onderstaande button

Ga voor meer tips, artikelen en leuke verhalen naar de blog pagina.

Snuffelmat

Is het koud en guur buiten? En wil je toch iets leuks ondernemen met je hond? Maak dan eens een snuffelmat. Gebruik als ondergrond een (goedkope) antislip badmat en plak daar allerlei snuffelmaterialen op. Neem daarvoor bijvoorbeeld oude fleece materialen en spijkerbroeken om je eigen snuffelmat te creëren. ‘Verstop’ vervolgens een paar voertjes in de mat en laat je hond deze rustig snuffelend opzoeken. Ook erg leuk om samen met de kinderen te maken!

 Benodigdheden

– Antislip mat, bijvoorbeeld een badmat
– Fleecedekens of restjes fleecestof
– Oude spijkerbroeken
– Andere materialen naar keuze, bijvoorbeeld microvezel doekjes
– Lijmpistool of andere sneldrogende sterke lijm

 

Stappenplan

  • Knip je stoffen en materialen in de vorm zoals je ze op de mat zou willen plakken. Bedenk leuke snuffeluitdagingen door bijvoorbeeld de mogelijkheid te bieden voertjes te verstoppen tussen (laagjes) materialen, ergens onder of ergens in. Het moeten afrollen van een handdoek of broekspijp om bij de voertjes te komen is ook een erg leuk om op je mat te verwerken.
  • Vervolgens plak je alles stevig op je mat vast.
  • Is je mat klaar? Vraag je hond even te wachten en leg een paar voertjes op verschillende plekken op de mat. Nodig je hond dan uit om ze te komen halen en de mat te verkennen. 
  • Als de voertjes op zijn en je hond uitgesnuffeld is vraag je hem weer te wachten en leg je weer een paar voertjes op de mat, maar nu maak je het iets moeilijke en leg je ze tussen je materialen. 
  • Herhaal dit en maak het steeds ietsje moeilijker voor je hond. Let wel goed op of het niet té moeilijk is en je hond gefrustreerd lijkt te raken omdat ie de voertjes niet kan vinden; maak het dan gewoon weer even iets makkelijker
  • Na een keer of drie beëindig je het spel en ruim je alles rustig op. (Laat je hond wel eerst even uitsnuffelen voordat je het spel stopt)
 
In de foto en het filmpje hiernaast zie je hoe een snuffelmat er uit zou kunnen zien. Wees creatief en ontdek welke snuffelmaterialen jouw hond het leukst vindt.
 

Succes!

In de toekomst meer leuke tips ontvangen?

Laat je emailadres dan even achter.

Contact

KynoKracht

Driel

06 198 720 60

info@kynokracht.nl


Social

Info

KvK: 84883456

Algemene voorwaarden